miercuri, 20 februarie 2013

Supa mexicană de curcan

Supa de curcan mexicană
Supa mexicană de curcan
Hai să încercam azi supa asta – deși e mexicană, ingredientele sunt comune, ușor de găsit în orice supermarket, și sigur o să-ți placă combinația toridă a aromelor – e mai fierbinte decât focul de la inimă de țigancă, ba chiar mai fierbinte decât toate telenovelele de pe toate programele din grilă, la un loc.
Ce ne trebuie:
  • 1 piept sau un spate de curcan
  • 1 cutie mica de mazăre verde
  • 1 cutie de boabe de porumb dulce
  • 1/2 kg de roșii
  • 1 lingură de bulion
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 2 sau mai mulți ardei iuți, în funcție de anduranța mâncăcioșilor și de clasa de viteză sau pericolul social al ardeilor
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătura de pătrunjel
  • sare
  • piper
Cum o facem:
  • pune curcanul la fiert în aproximativ 2 litri de apă și spumuiește-l ori de câte ori este necesar. Nu schimba apa, că arunci gustul supei odată cu ea – spumuitul este suficient
  • după ce fierbe carnea cam o jumătate de oră, adăugăm în oală ceapa tăiată peștișori și morcovul curățat și tăiat rondele
  • când curcanul este foarte bune fiert, îl extragem din teritoriul inamic (din oală), îl lăsăm puțin să se răcorească, apoi îl dezosăm și punem carnea la loc în supă. În acest fel, profităm de gustul deosebit furnizat de piele și de oase, fără a ne încurca apoi cu ele și fără a avea dificultăți la porționat
  • separat, călim mazărea în puțin ulei, apoi adăugăm și porumbul, amestecând consecvent amestecul.

Supa mexicană delicioasă
Legumele pentru supa mexicană
  • tocăm mărunt ardeii iuți
  • dăm roșiile prin blender și le adăugăm și pe ele în tigaie, alături de bulion și de ardeii iuți

Supa mexicană gustoasa
Înroșim amestecul de legume
  • după ce amestecul se mai perpelește preț de câteva minute în tigaie, îl basculăm în oala cu supă
  • tocăm mărunt pătrunjelul și mărarul și le băgăm și pe ele în oală
  • piperăm și sărăm după gust apoi, după încă câteva minute, supa e gata de mâncat
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu