joi, 14 februarie 2013

Supa pescărească belgiană Van Damme

Supa pescărească belgiană gustoasă
Supa pescărescă belgiană „Van Damme”
Un amic de-al meu se jura pe sfântul Jack Daniels că soră-sa, de felul ei balerină cu talent la bară și la sol, a aflat prin mijloace specifice de la Van Damme însuși, secretul celebrei sale mobilități - o supă de pește belgiană, care, după un consum constant pe termen lung, îmbunătățește dramatic elasticitatea ligamentelor și a mușchilor.

Legătura între supa pescărească belgiană și mobilitate a rămas la fel de nedemonstrată ca și full-contactul între Van Damme și balerină, însă un lucru e de necontestat: supa în cauză e atât de bună încât trebuie neapărat s-o gătești și s-o mănânci. Hai s-o facem:
Ce ne trebuie pentru supa pescărească belgiană:
  • 1 kg file de pește de apă sărată slab (cod, merluciu)
  • 2 litri de stock (supa de pește)
  • 50 g de unt
  • 2 morcovi
  • 1 țelină
  • 1 praz
  • 1/2 kg de roșii
  • 250 g de creveți fierți decorticați
  • 1 cană cu smântână
  • 2 linguri rase de făină
  • zeama de la o lămâie
  • 1 linguriță rasă de nucșoară măcinată
  • 1 lingură de boia de ardei iute
  • 6 linguri de maioneză
  • 6 căței de usturoi
  • 6 linguri de brânză cedar rasă (se poate înlocui cu cașcaval ras)
  • sare
  • piper
Cum o facem:
  • preparăm stock-ul
  • curățăm usturoiul
  • curățăm morcovii și țelina, apoi le dăm prin răzătoare
  • curățăm prazul și îl tăiem rondele
  • dăm prin blender roșiile
  • călim în unt morcovii, țelina și prazul, apoi adăugăm roșiile pasate

Supa de pește belgiană Van Damme
Călim legumele pentru supa pescărească
  • mutăm compoziția în oala pentru supă, apoi adăugăm stock-ul și lăsăm să fiarbă un sfert de oră, până când se înmoaie legumele
  • facem la blender un liezon din creveți, smântână și făină

Supa de pește belgiană
Pregătim liezonul
  • adăugăm supă din oală peste liezon cu lingura, amestecând continuu, până când liezonul ajunge la o temperatură apropiată cu supa din oală (dacă cumva supa a scăzut prea mult, acesta este momentul cel mai potrivit pentru a adăuga în oală câteva căni cu apă rece – astfel, înlăturăm riscul de a supune smântâna din liezon unui șoc termic care să ne taie supa)
  • adăugăm nucșoara
  • e timpul ca fileurile de pește să se alăture distracției din oală
  • mai lăsăm cam zece minute la fiert, căci peștele se fierbe foarte repede, apoi oprim focul și potrivim de sare și piper

Supa pescărească belgiană Van Damme 3
Duhul din Shaorma
  • până fierbe peștele, amestecăm maioneza cu usturoiul zdrobit și cu boiaua de ardei iute. Atenție! Sosul obținut e criminal, e Duhul din Shaorma, te face să vrei să-l mănânci întins pe pâine - pentru sănătatea ta, rezistă tentației și consumă-l câte puțin, numai împreună cu supa și cu brânza cedar rasă.  
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu