vineri, 1 martie 2013

Borș de prepeliță

Ciorba de prepeliță
Borș de prepeliță
Dacă n-ai mai gătit până acum carne de prepeliță, e cazul să găsești urgent un crescător de încredere în zona ta, de la care să te aprovizionezi cu ouă și carne de prepeliță. Pe lângă gustul deosebit, carnea de prepeliță este mult mai sănătoasă decât puii umflați cu steroizi de la hipermarket și poate fi preparată într-o mare varietate de mâncăruri delicioase. Azi vom pune în valoare gustul cărnii de prepeliță într-o ciorbă tradițională moldovenească, acrită temeinic cu borș de tărâțe.

Ce ne trebuie:
  • 10 prepelițe (aproximativ 1 kg)
  • 2 cepe
  • 1/2 țelină
  • 1 păstârnac
  • 2 morcovi
  • 1 litru de bo
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de leuștean
  • 4 roșii
  • 200 g de tăiței/fidea
  • 2 linguri de ulei
  • piper
  • sare 
Cum preparăm borșul de prepeliță:
  • punem la fiert prepelițele în apă rece, împreună cu o lingură de sare și o ceapă curățată, lăsată întreagă
  • spumuim când se impune, iar când nu se impune, curățăm a doua ceapă, țelina, păstârnacul și morcovii
  • dăm țelina, păstârnacul și morcovii prin răzătoare, apoi tocăm ceapa mărunt
  • când carnea e fiartă, călim în ulei legumele susmenționate până se înmoaie

Ciorba de prepeliță 1
Călim legumele pentru borșul de prepeliță
  • dăm prin blender roșiile și stingem cu ele legumele perpelite în tigaie
  • după ce acest amestec pirotehnic fierbe câteva minute, îl deversăm în oala în care fierb prepelițele
  • ciorba de prepeliță fierbe în continuare la foc mic cam o jumătate de oră, iar noi putem lua o pauză - dacă faci cinste, bem și o bere
  • până bem berea, pui borșul la fiert și, când dă primul clocot, îl deversăm și pe el în oala cu ciorbă
  • adăugăm tăițeii și mai lăsăm la fiert 10 minute, timp în care tocăm mărunt zarzavatul
  • stingem focul, potrivim de sare și piper, punem zarzavatul în ciorbă și trimitem restul familiei să se spele cuminți pe mâini înainte de masă
  • servim, după gust, împreună cu smântână și ardei iute
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu