Borș de prepeliță |
Ce ne trebuie:
- 10 prepelițe (aproximativ 1 kg)
- 2 cepe
- 1/2 țelină
- 1 păstârnac
- 2 morcovi
- 1 litru de borș
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de leuștean
- 4 roșii
- 200 g de tăiței/fidea
- 2 linguri de ulei
- piper
- sare
Cum preparăm borșul de prepeliță:
- punem la fiert prepelițele în apă rece, împreună cu o lingură de sare și o ceapă curățată, lăsată întreagă
- spumuim când se impune, iar când nu se impune, curățăm a doua ceapă, țelina, păstârnacul și morcovii
- dăm țelina, păstârnacul și morcovii prin răzătoare, apoi tocăm ceapa mărunt
- când carnea e fiartă, călim în ulei legumele susmenționate până se înmoaie
Călim legumele pentru borșul de prepeliță |
- dăm prin blender roșiile și stingem cu ele legumele perpelite în tigaie
- după ce acest amestec pirotehnic fierbe câteva minute, îl deversăm în oala în care fierb prepelițele
- ciorba de prepeliță fierbe în continuare la foc mic cam o jumătate de oră, iar noi putem lua o pauză - dacă faci cinste, bem și o bere
- până bem berea, pui borșul la fiert și, când dă primul clocot, îl deversăm și pe el în oala cu ciorbă
- adăugăm tăițeii și mai lăsăm la fiert 10 minute, timp în care tocăm mărunt zarzavatul
- stingem focul, potrivim de sare și piper, punem zarzavatul în ciorbă și trimitem restul familiei să se spele cuminți pe mâini înainte de masă
- servim, după gust, împreună cu smântână și ardei iute
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu