duminică, 26 mai 2013

Ciorba de miel

Bors de miel
Ciorba de miel
Din milă și din grijă pentru cuviosul meu pancreas, precum și din dușmănie pentru stratul adipos, am avut grijă să nu lichidez toată carnea de miel odată cu Paștele ortodox. Un kilogram l-am făcut la cuptor cu lămâie, un kilogram tot la cuptor cu usturoi și vin, iar un kilogram l-am pitit în congelator, pentru zilele grele de la sfârșitul lunii. Acum că ia venit rândul, va ajunge fix în ciorbă.
Ce ne trebuie pentru ciorba de miel:
  • 1 kg carne de miel
  • 3 legături de ceapă verde
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 țelină mică
  • 1/2 cană cu orez
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 3 linguri de smântână
  • 1 legătură de leuștean
  • sare
  • ulei
  • 1 litru de borș
Cum facem ciorba de miel:
  • spălăm bine carnea și-o ciopârțim, asfel încât să-i fie ușor polonicului, după ce se va desprinde de pe oase
  • punem carnea la fiert în apă rece, îndepărtând spuma atunci când se impune

Bors de miel 1
Punem mielul la fiert
  • până fierbe bine carnea, curățăm ceapa și-o tocăm, apoi curățăm morcovii și țelina și-i dăm pe răzătoare
  • călim legumele în ulei și le plonjăm în oala în care fierbe carnea

Bors de miel 2
Călim legumele în ulei
  • adăugăm orezul
  • când carnea, legumele și orezul sunt foarte bine fierte, adăugăm borșul clocotit
  • pregătim un liezon din gălbenușurile de ou, bătute împreună cu smântâna, adăugăm peste el ciorbă cu lingura, până îl aducem la o temperatură apropiată cu fiertura din oală, după care îl deversăm în ciorbă
  • adăugăm leușteanul proaspăt tocat și stingem focul
  • servim ciorba fierbinte, cu smântână și ardei iute
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu